Bulvės ir patiekalai iš jų gali atrodyti ganėtinai nuobodūs ir nesukelti per didelio susidomėjimo. Bet tik pavalvokite… Traškančios keptos bulvytės… Išbandykite mūsų receptą!
Kokios rūšies bulves naudoti?
Tiesą sakant, kepimui galite naudoti bet kokios rūšies bulves, įskaitant raudonąsias, rusvas, auksines ir net saldžiąsias bulves.
Nulupti ar nelupti bulvių? Nors prieš kepant bulves galima jas nulupti, tačiau tikrai tai nebūtina! Kartais plona bulvių odelė gali suteikti papildomą skonį bei patiekalas išsiskirs savo išvaizda ir spalvomis.Bulves perpjaukite per pusę ar į 4 dalis arba, jei jos labai mažos, prieš kepdami galite tiesiog pabadyti šakute ar peiliu, kad išeitų garai. Gudru, tiesa?
Kaip kepti bulves?
Pateikiame keletą gudrybių 🙂
Jei tik yra laiko, supjaustytas bulves reikia pamirkyti – taip pašalinama dalis krakmolo ir jos tampa traškios, o viduje būna purios. Prieš pilant alyvuogių aliejų, būtinai jas gerai nusausinkite, kad jos ne garuotų, o keptų!!!
Taigi nuplaukite bulves ir supjaustykite kubeliais.
Pamirkykite šaltame vandenyje apie 15-20 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki labai karštos temperatūros!
Supilkite alyvuogių aliejų, prieskonius ir žoleles (pagal toliau pateiktą receptą) ir kepkite, kol suminkštės. Itin puikus prieskonių mišinys keptoms ar virtoms bulvėms yra Mišinys bulvėms be druskos
Kiek laiko kepti?
Puiku tai, kad kepamas bulves galite kepti beveik bet kokioje temperatūroje. Būtent aukštesnėje temperatūroje gaunami geriausi rezultatai – Traškančios keptos bulvytės, kai bulvių išorė būtų traški, o vidus – purus.
Taigi kokioje temperatūroje kepti bulves?
Geriausia bulves kepti 220C temperatūroje. Taip kepant bulvių išorė tampa traški. Priklausomai nuo to, ką dar ruošiate kepti orkaitėje, prireikus bulves galite kepti ir žemesnėje temperatūroje (tačiau tada gali prireikti ilgesnio kepimo laiko).
Tai keletas pavyzdžių:
Kepkite 180°C temperatūroje 45-50 minučių.
Kepkite 190°C temperatūroje 35-40 minučių.
30 minučių kepkite 400 °F temperatūroje.
Kepkite 200°C temperatūroje 20-25 minutes.
Liko bulvių?
Likučiai puikiai tinka pašildyti keptuvėje arba orkaitėje.
O ar galima užšaldyti keptas bulves? Taip, jos gerai užšaldomos! Sudėkite šaltas keptas bulves į šaldymo maišelį, o vėliau pašildykite jas orkaitėje (arba skrudintuve), keptuvėje ant viryklės.