Žalioji arbata MATCHA dėl teigiamo poveikio organizmui neretai vadinama „supermaistu“. Tonizuojantį matchos poveikį pajusite ne taip greitai kaip kavos – maždaug po 20 min., lėtai pakilęs energijos lygis bus juntamas apie 1,5 valandos, o ir vėliau energingumas blės pamažu.
Matcha – sodrios, tamsiai žalios spalvos ir ypač ryškaus skonio, tiršta, gaminama iš sutrintų žaliosios arbatos lapų. Kaip tradicinė arbata Matcha yra paplitusi rytų Azijoje.
Tradicinėje japonų arbatos ceremonijoje pagrindinis dėmesys skiriamas matcha ruošimui, patiekimui ir gėrimui kaip karštai arbatai ir įkūnija meditacinį dvasingumą. Šiais laikais žalioji arbata matcha taip pat naudojama gardinti ir dažyti maisto produktus. Kaip pavyzdžiui, mochi ir soba makaronai, žaliosios arbatos ledai, matcha latte ir įvairūs japoniški wagashi konditerijos gaminiai.
Daugiau arbatų ir kavų rasite kategorijoje Arbatos, kavos
Vartoti pusę šaukštelio (2 g) vienam puodeliui. Naudojimo temperatūra turėtų neviršyti 60°. Užpilkite vieną arbatinį šaukštelį matchos su šlakeliu 60-80 C temperatūros vandeniu. Suplakite miltelius su vandeniu iki putų. Likusią puodelio pusę užpildykite pienu pagal poreikį įprastu arba augaliniu.
Žaliosios arbatos (Camellia Sinensis) lapelių milteliai.