Tikrasis karis
Tikra 50-250g Prekės ID: SL0040Tikrasis karis – intensyvaus skonio ir kvapo prieskonis. Gardinkite ryžių, daržovių, mėsos patiekalus. Naudokite kaip marinatą.
Tikrasis karis – intensyvaus skonio ir kvapo prieskonis. Gardinkite ryžių, daržovių, mėsos patiekalus. Naudokite kaip marinatą.
Tikrasis karis – tai prieskonių mišinys, įduodantis patiekalams geltoną atspalvį. Priešingai nei manoma, tai nėra pagrindinis indiškos virtuvės ingredientas. Kario miltelius sukūrė britai, norėdami sukurti indiško maisto esmę, ir jie nenaudojami gaminant autentišką indišką maistą. Galbūt painiava kyla dėl populiaraus indiško patiekalo, vadinamo „kariu”, tačiau šis terminas reiškia ne prieskonių mišinį, o patį patiekalą, kurį sudaro padažas arba padažas kartu su mėsa ir daržovėmis. Indiškam kariui dažniausiai naudojamas prieskonių mišinys yra garam masala.
Viena iš pagrindinių kario miltelių sudedamųjų dalių yra ciberžolė. Kiti prieskoniai, kurių gali turėti tikrasis karis, yra imbieras, cinamonas, česnakas ir gvazdikėliai, garstyčių sėklos, juodieji pipirai ir pankolio sėklos. Kario milteliais galima pagardinti keptas daržoves, trintas sriubas, humusą, kiaušinių salotas ir net popkornus. Įprastam receptui jis suteiks šilumos ir gilumo.
Kario milteliuose dera saldūs ir pikantiški elementai, todėl prieskonių milteliai yra žemiški, šilti ir šiek tiek ryškūs. Priklausomai nuo pipirų rūšies ir kiekio, milteliai gali būti nuo švelnių iki aštrių; švelnūs – imbieras ir juodieji pipirai, o aitrieji pipirai reiškia aštrųjį mišinį.
Sudedamosios dalys: ciberžolės, kalendros, ožragės, garstyčios, petražolės, imbierai, aitrioji paprika čili, juodieji pipirai, gvazdikėliai.