Smulki Himalajų rožinė druska yra akmens druska (halitas), išgaunama Pakistano Pandžabo regione. Druska, kuri dėl mineralų pėdsakų dažnai turi rausvą atspalvį, pirmiausia naudojama kaip maisto priedas, pakeičiantis rafinuotą valgomąją druską, bet taip pat naudojama gaminant ir tiekiant maistą, dekoratyvinėse lempose bei SPA procedūroms.
Himalajų druska yra valgomoji druska. Daugelio Khewra druskos mėginių analizė parodė, kad juose yra nuo 96% iki 99% natrio chlorido, o kalcio, geležies, cinko, chromo, magnio ir sulfato pėdsakai, kurių saugus lygis yra mažesnis nei 1 %. Kai kurios Pakistane išgaunamos druskos dėl priemaišų netinka maistui ar pramoniniam naudojimui be išgryninimo. Kai kurie šio regiono druskos kristalai yra nuo balkšvos iki skaidrios spalvos, o kai kuriose druskos gyslose esantys mineralai suteikia jai rausvą, rožinę arba burokėlių raudonumo spalvą.
Naudojimas: Himalajų druska naudojama ne tik maisto ruošai, bet ir kūno priežiūros procedūroms. Ruošiant maistą su šia druska, jis įgaus įvairesnį, subtilesnį skonį.
Sudėtis
himalajų raudona druska.