fbpx
Akcija -25% 100% natūralu Vegan

Malta kava India Monsooned

TIKRA, 250g Prekės ID: 203464-250

Malta kava India Monsooned Malabar kava yra unikalių savybių: neįprastai šviesesnė pupelių spalva, apvalesnė forma ir didesnės, pastebimai lengvesnės pupelės. Visa tai dėl ypatingo kavos, musoninio apdirbimo. Po derliaus nurinkimo pupelės džiovinamos saulėje po atviru dangumi, kol nuo išdžiūvusių uogų atskiriamos žalios kavos pupelės. Pupelės išskirstomos pagal dydį ir patalpinamos sandėliuose iki musoninio sezono Indijoje pradžios. Tuomet kavos pupelės išpilamos ant betoninio grindinio 10- 15 cm aukščio sluoksniu gerai vėdinamose patalpose, kuriose, vyraujant drėgniems musoniniams vėjams, kavos pupelės sugeria drėgmę, tampa beveik dvigubai didesnėmis, pakeičia spalvą iš šviesiai žalios į blyškiai auksinę, o skonio atžvilgiu beveik visiškai praranda savo prigimtinį Arabika kavai būdingą rūgštingumą. Degustuojant šią kavą gali susidaryti įspūdis, jog Malta kava India Monsooned buvo virta ant laužo po atviru dangumi ir taip įgavusi švelnų dūmo prieskonį bei tirštumą.

6,29

Nors Indija gali būti puikių arbatų gamintoja, ji jau daugiau nei 150 metų augina ir eksportuoja išskirtines kavas.
Viena unikali kava, kurią šalis eksportuoja jau šimtmečius – „Monsoon Malabar“.
„Monsoon Malabar“ kavos apdorojimo procesas datuojamas Didžiosios Britanijos kolonijinio valdymo laikais, kai kava buvo gabenama jūra iš Indijos į Europą.
Kuo „Monsoon Malabar“ kava išsiskiria ir kaip ji įgauna būdingą, o kartais išskirtinį skonį?

Trumpa Indijos „Monsoon Malabar“ kavos istorija
Indija patenka į geriausių kavą gaminančių šalių dešimtuką pasaulyje, jos metinė produkcija siekia beveik 350 000 tonų.
Didžiąją kavos produkcijos dalį Indijoje galima rasti Malabaro pakrantėje. Robusta kava auginama mažesniame aukštyje, o keliose aukštesnėse vietovėse, pavyzdžiui, Vakarų Ghatų kalnų grandinėje, ūkiai labiau orientuoti į specialios rūšies arabiką.

Kavos gamyba Indijoje šimtmečius buvo viena iš dominuojančių žemės ūkio tradicijų. Daugiau nei 40% Indijos gyventojų dirba žemės ūkio pramonėje, o maždaug 2,5 mln. žmonių dirba visose šalies kavos ūkiuose. Todėl didelė dalis kaimo gyventojų kavos auginimo regionuose savo pragyvenimui priklauso nuo derliaus.

Kokios yra Indijos „Monsoon Malabar“ kavos savybės?
Monsoon Malabar yra atskira kavos rūšis, turinti daug ją mėgstančių žmonių. Kava turi neabejotiną aromatą ir skonį: žemišką, šiek tiek aštrų.

Poskonis: kakavos, dūmo, kedro riešutų
Požymiai: ryškus skonis, itin žemas rūgštingumas ir dūmo prieskonis
Regionas: Pietų Indija, Vakarų Ghata
Apdorojimas:(angl. monsooned) musoninis
Pupelių rūšis: Arabica (Catimor, Kent)
Derliaus rinkimo laikotarpis: spalis- vasaris

Daugiau kavų ir arbatų rasite paspaudus kategoriją Arbatos, Kavos

Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų.

Pasirinkta prekė buvo įdėta į krepšelį

Tęsti pirkimą Apmokėti