Sibiro kedras (lot. Pinus Sibirica) dar vadinamas „Sibiriečių išgyvenimo medžiu“, „Taigos auksu“, „Sibiro miškų perlu“. Oras kedrynuose beveik sterilus, todėl čia užaugę riešutai – ekologiški, itin aukštos kokybės.
Ekologiški kedrų riešutai valgomi vieni, ypač švelniai paskrudinti, naudojami įvairiems patiekalams pagardinti: salotoms, desertams, užkandžiams, padažams (pvz. Pesto), kepiniams.
Sudedamosios dalys: gliaudyti Sibiro kedrų riešutai.
Maistinė vertė 100 g
Energinė vertė 2867 kJ/ 694 kcal
Riebalų 64,6 g
– iš kurių sočiųjų 5,2g
Angliavandenių 6,9g
– iš kurių cukrų 5,4 g
Skaidulinių medžiagų 5,4g
Baltymų 18,6g
Druskos <0.02g
Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.