Lydytas sviesta Ghi yra Indijos virtuvės kertinis akmuo. Tradiciškai jis gaminamas iš galvijų pieno. Kadangi karvės laikomos šventu gyvūnu Indijoje, tai ghi sviestas buvo vartojamas hinduizmo ritualų ir ceremonijų metu.
Lydytas sviestas Ghi yra puiki, sveikesnė alternatyva įprastiems aliejams ar kitiems gyvulinės kilmės riebalams. Jis yra tinkamas maisto gamybai aukštoje temperatūroje, nes jo smilkimo temperatūra yra daugiau nei 252 °C.
Šis Ghi sviestas puikiai tinka žmonėms netoleruojantiems laktozės, nes ji yra pašalinama sviesto lydymo procese.
Lydytas sviestas Ghi išgaunamas kaitinant karvės pieno sviestą ant silpnos ugnies, kol išgaruoja visas vanduo, atsiskiria tirščiai (sudegę kazeino baltymai) ir sviestas virsta skaidriais aukso geltonumo riebalais. Ilgo kaitinimo metu karamelizuojasi pieno sausosios medžiagos, todėl šiam sviestui būdingas saldokas, švelnus riešutų prieskonis.
Dėka ghi sviesto gavybos technologijos jis tampa ilgai negendančiu, todėl jį galima laikyti kambario temperatūroje ilgą laiką.