Cikorijų šaknų kava gaminama skrudinant, malant ir verdant cikorijų šaknis. Jos skonis panašus į kavos ir dažnai apibūdinamas kaip šiek tiek žemės ir riešutų. Cikorijų šaknis yra pagrindinė cikorijų kavos sudedamoji dalis.
Ji vartojama viena arba maišoma su kava, kad papildytų jos skonį.
Nors cikorijų kavos istorija nėra visiškai aiški, manoma, kad ji atsirado XIX a. Prancūzijoje, kai trūko kavos. Ieškodami pakaitalo žmonės pradėjo maišyti cikorijų šaknis į kavą, kad gautų kavos gėrimą.
Šiandien cikorijų kavos vis dar galima rasti daugelyje pasaulio šalių ir ji dažnai vartojama kaip įprastos kavos alternatyva be kofeino. Daugiau skaitykite mūsų tinklaraštyje Cikorijų kava
Cikorijų šaknų kava
Kavos tipas: Netradicinės kavos
Gamintojas: Dvaro kavos
Kavos regionas: Lietuva
Skrudinimo lygis: Šviesus
Kavos ypatybė: Be kofeino
Pupelių tipas: Netradicinė kava
Skrudinimo šalis: Lietuva
Kavos kiekis: 100g
KAIP PARUOŠTI:
Įberkite 1 a. šaukštelį kavos į puodelį. Užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5-7 min.
Gardu su mėgstamu pienu, medumi.
paprastosios cikorijos (Cichorium intybus) šaknys 100 %.