Ar reikia daug laiko žinant kaip pasigaminti Tzatziki padažą? Tikrai ne! Skaitinyje supažindinsime su tzatziki ir pateiksime receptą, kaip greitai ir be vargo pasigaminti šį gardų patiekalą per 5 minutes!
Tzatziki – ryškus, pikantiškas padažas ir tuo pačiu užtepėlė. Vegetariškas, be glitimo, mažai angliavandenių ir Keto. Mėgaukitės su pita duonele ir šviežiomis daržovėmis arba naudokite šį naminio tzatziki padažo receptą kaip kreminį padažą salotoms ar prie mėsos.
Tik pagalvokite apie tą ryškiai mėlyną vandenį, vaizdingą baltą architektūrą, kontrastuojančią su šešėliniais kalnais, mėlynas duris ant kiekvieno kampo, „piktų akių” niekučius kiekviename lange ir daugybę spalvingų bei skanių šviežių patiekalų – taip galėtumėte apibūdinti Viduržemio jūros regioną pagal skonį, kuriame tzatziki – neatsiejama kulinarijos dalis. Jo visada užpilama ant ėrienos giros, o dar pagalvokite apie salotos su šviežia feta ir alyvuogių aliejumi tiesiai iš alyvuogių giraitės. Nerealu, tiesa?

Tzatziki visiems

kaip pasigaminti tzatziki villoeco skaitiniaiTzatziki padaže puikiai dera švieži agurkai, gardus jogurtas ir skanūs krapai. Kreminis jogurtas nuramina gomurį, subalansuodamas aštrių patiekalų skonį.
Tzatziki (jogurto padažas) atsirado Indijoje, kai Osmanų imperija buvo pačiame įkarštyje, ir buvo atgabentas į Artimųjų Rytų šalis, kur šiandien yra geriausiai žinomas ir plačiausiai naudojamas. Graikijoje, Balkanų šalyse, Turkijoje, Albanijoje ir Vidurio Rytuose  šis aštrus ir ryškus padažas gaminamas skirtingai.

Naminis tzatziki padažas yra tradicinis graikiškas receptas, kuris yra populiarus patiekalas Graikijos restoranuose bei namuose. Jei kada nors apsilankysite Graikijoje, suprasite, koks svarbus šios nuostabios šalies kultūrai yra tzatziki. Tačiau iki tol galite pasimėgauti graikų kultūros skoniu savo virtuvėje, pasigaminę šį gardų tzatziki padažo receptą namuose.

Kokių ingredientų mums reikia:

Paprastas graikiškas jogurtas – kreminis pagrindas, turintis nuostabų pikantišką skonį.
Šviežus agurkas – jis suteiks padažui šiek tiek tekstūros.
Citrina – naudokite ir žievelę, ir sultis, kad skonis būtų ryškus ir gaivus.
Alyvuogių aliejus – suteikia skoniui gilumo ir šilkinės kokybės.
Krapai – neatsiejamas žolelių prieskonis.
Česnakas – įdėkite truputi. Visada galite įdėti daugiau, jei mėgstate papildomą česnakų skonį.
Druskos ir pipirų – įberkite pagal skonį.
Lietuvių sveiko maisto tinklas TIKRA yra jau paruošę nuostabų Tzatziki prieskonių rinkinį – tai dar labiau palengvins patiekalo gamybą! Šį mišinį galite įsigyti ir pas mus Mišinys „Tzatziki”

Taigi: 1 puodelis paprastojo graikiško jogurto; 1 puodelis smulkinto šviežaus agurko; 1 citrina, be žievelės + 1 valgomasis šaukštas sulčių; 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus; 1 valgomasis šaukštas šviežių smulkintų krapų;
1 skiltelė smulkinto česnako; 1/4 arbatinio šaukštelio druskos; 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų.

Kaip pasigaminti geriausią Tzatziki padažą?

Pirmiausia sūrio tarka sutarkuokite agurką į vidutinio dydžio dubenį.
Tada nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, smulkiai supjaustykite krapus ir česnaką.
Sumaišykite jogurtą, susmulkintą agurką, citrinos sultis, 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių, smulkintus krapus, česnaką, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite!
Sandariai uždengę dubenį galima tzadziki laikyti šaldytuve iki 4 dienų. Ingredientams būtant kartu padažas tampa vis aromatingesnis! Skanaus!

AR TZATZIKI PADAŽAS YRA SVEIKAS?
Taip, šis receptas turi mažai angliavandenių, keto, be glitimo ir vegetariškas. Riebalų kiekį galite reguliuoti naudodami neriebų arba pilno riebumo jogurtą.

KAIP ŠĮ RECEPTĄ PAVERSTI VEGANIŠKU?
Užuot naudoję paprastą graikišką jogurtą, pasirinkite veganišką jogurto alternatyvą, pagamintą iš migdolų arba anakardžių riešutų.

KAM GALIU NAUDOTI TZATZIKI PADAŽĄ?
Tzatziki padažą mėgstame naudoti kaip mažai angliavandenių ir baltymų turintį užkandį su pitos duonele arba pasirinktomis daržovėmis. Dar vienas puikus būdas mėgautis šiuo tzatziki receptu – užtepti jį ant ėrienos arba ant keptos vištienos.

KAIP ILGAI IŠSILAIKO ŠIS TZATZIKI PADAŽAS?
Šis tzatziki padažo receptas šaldytuve laikysis iki 4 dienų, jei bus uždengtas sandariame inde.

AR GALIMA UŽŠALDYTI ŠĮ TZATZIKI PADAŽO RECEPTĄ?
Taip, galite užšaldyti šį tzatziki padažo receptą. Tačiau nesitikėkite, kad jis bus tokios pat konsistencijos, kaip ir tada, kai gaminote pirmą dieną. Šaldiklyje agurkai tampa purūs, o dėl citrinos jogurtas gali šiek tiek suirti. Jei užšaldysite tzatziki padažą, būtinai laikykite jį sandariame inde. Tada prieš patiekdami jį labai gerai išmaišykite.