Nors juodoji, žalioji ir oolong arbata yra gana populiarios, yra dar viena tikra arbata, kurios dažnai nepastebime. Baltoji arbata yra minimaliai apdorojama, todėl ji yra pati švelniausia. Ši švelni ir švytinti arbata yra šiek tiek saldi ir be karčiųjų natų, kurių kartais pasitaiko kitose iš Camellia Sinensis augalo gaminamose arbatos rūšyse.

Baltoji arbata (tiek biriais lapeliais, tiek arbatos maišeliais) pasižymi ne tik blyškiu ir gražiu skoniu, bet ir nauda sveikatai. Nuo nuostabios švytinčios odos ir blizgančių plaukų iki kovos su vėžiu ir ramybės palaikymo – galime gilintis į švytinčios arbatos malonumus ir naudą sveikatai.
Baltoji arbata, priklausanti tikrajai arbatos šeimai, taip pat gaunama iš arbatžolių, vadinamų Camellia Sinensis. Šio augalo gausu visame pasaulyje, tačiau baltoji arbata dažniausiai gaunama iš Kinijos Fudziano provincijos. Ji švelniai apdorojama ir yra daug lengvesnė už juodąją, žaliąją ir ulongo arbatas. Baltoji arbata nuskinama dar prieš lapeliams prasiskleidžiant. Baltosios arbatos pumpurai yra padengti plonais baltais, į sniegą panašiais plaukeliais, nuo kurių ir kilo arbatos pavadinimas.
baltoji arbata villoeco skaitiniaiBaltoji arbata turi gana garsią istoriją. Visi žinome, kad arbata nuo seno buvo imperatorių ir imperatoriškųjų dinastijų mėgstamas gėrimas, tačiau baltoji arbata atsirado XVIII amžiuje. Ilgą laiką ji nebuvo išvežta iš Kinijos, nes švieži jauni pumpurai buvo laikomi trapiais, o juos gabenti nesugedus buvo sudėtinga. Arbata buvo pernelyg brangi, kad būtų rizikuojama.

Baltoji arbata dvelkia elegancija. Ji pasižymi subtilumu ir gali sužavėti visus – nuo labiausiai patyrusių arbatos žinovų iki tų, kuriems tiesiog patinka ritualinis pasisėdėjimas prie gero puodelio.

KAIP GAMINAMA BALTOJI ARBATA?

Iš Camellia Sinensis augalo gaunamos arbatos skiriasi oksidacijos procesu. Kuo ilgiau lapeliai oksiduojasi, tuo arbata tampa sodresnė. Juodoji arbata paliekama ilgiausiai, todėl ji yra tokios ryškios ir tamsios spalvos. Baltosios arbatos lapeliai oksidacijos proceso metu beveik neliečiami, jie tiesiog paliekami kaitintis saulėje ir sudžiūsta iki natūralaus išdžiovinto pavidalo. Dėl apdorojimo būdo baltoji arbata išlaiko visus natūralius gaivius žolelių ir sodo aromatus. Ji yra subtili, o skirtingų rūšių baltoji arbata pasižymi skirtingomis skonio natomis – vienos yra prieskoninės, kitos kvepia vaisiais, trečios – žeme.

BALTOSIOS ARBATOS KOFEINO IR KALORIJŲ KIEKIS
Nors baltojoje arbatoje yra kofeino, jo palyginti nedaug, palyginti su kitomis populiaresnėmis arbatomis. Puodelyje juodosios arba žaliosios arbatos gali būti apie 30-50 mg kofeino, o baltojoje arbatoje jo yra mažiau. Manoma, kad per dieną suvartojamo kofeino kiekis neviršija 400 mg, todėl vidutiniam žmogui nėra linkęs daryti neigiamo poveikio. Kalbant apie kalorijų skaičiavimą, baltoji arbata dažnai giriama dėl savo svorio metimo savybių, be to, joje yra mažai kalorijų ir ji netgi gali sumažinti potraukį cukrui.

Lietuvių tiekėjas Viskas Tikra Savo asortimente siūlo baltają arbatą, maišytą su mango kubeliais, baltos kinrožės žiedais, žemuogių gabaliukais, raudonais serbentais, jazminų, magnolijos, osmanto žiedlapiais ir rožių vainiklapiais. Išbandykite! Pas mus galet įsigyti šios arbatos 25g, 50g, 100g ir 250g pakuotėmis. Baltoji Arbata „Baltas Angelas”